ДБР направить Порошенку повторну повістку на допит

ДБР направить Порошенку повторну повістку на допит

Укрінформ
Державне бюро розслідувань повторно направить п'ятому Президенту Петру Порошенку повістку про виклик на допит через його неявку у вівторок, 3 вересня.

Про це повідомив директор відомства Роман Труба у своєму Telegram-каналі.

"Отже, Петро Порошенко сьогодні не з’явився на допит в ДБР. Прийшов його адвокат, пояснив причину неявки свого підзахисного – він тепер народний депутат України і працює в сесійній залі. Не виключаю, що така аргументація використовуватиметься тепер як кліше під час наступних неявок на слідчі дії в ДБР", - написав він.

Труба зазначив, що депутатський імунітет поки що не дозволить застосувати до Порошенка норму КПК про примусовий привід.

Читайте також: Порошенко не прийшов на допит у ДБР. Адвокат назвав причину

Водночас він додав, що у народних депутатів є лише чотири місяці, щоб використовувати цю можливість. "Парламент сьогодні відправив в минуле депутатську недоторканність. Із січня 2020 року вона перестане бути ширмою для уникнення відповідальності. Повторну повістку на допит ми направимо", - резюмував директор ДБР.

Як повідомлялося, Порошенко 3 вересня не прибув на допит у Державне бюро розслідувань, оскільки тривало засідання парламенту, у якому він брав участь як народний депутат. У ДБР не уточнювали, в рамках якого кримінального провадження слідчі планують допитати Порошенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-