Від 50 до 70:

Від 50 до 70: "Слуга народу" планує на перше засідання ВР ряд законопроєктів

Укрінформ
Партія "Слуга народу" планує розглянути низку законопроєктів на першому засіданні Верховної Ради ІХ скликання 29 серпня.

Про це повідомив новообраний народний депутат від партії "Слуга народу" Сергій Швець у коментарі журналістам після зустрічі депутатів політсили з Президентом Володимиром Зеленським, що відбулася у середу в КВЦ "Парковий", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завтра (29 серпня, - ред.) після формальних процедур, обов'язкових і важливих - складання присяги, утворення керівництва парламенту - ми будемо ухвалювати цілу низку законів, принаймні у першому читанні", - зазначив Швець.

Читайте також: Структура нового Кабміну не зміниться — депутат "Слуги народу"

Він уточнив, які законопроєкти планується розглянути в четвер. "Точно це буде насамперед те, що обіцяв і Президент, що обіцяла і політична партія "Слуга народу". Це буде скасування депутатської недоторканності 100%. Крім того, запланований розгляд закону про запровадження процедури імпічменту президента... Будемо розглядати і, очевидно, схвалювати законопроєкт про відповідальність безпосередньо депутата за недосконалу роботу і механізм відкликання депутатів і відповідальність депутатів перед своїми виборцями", - розповів Швець.

Також, за його словами, під час зустрічі обговорювали скорочення кількості депутатів до 300, протидію законодавчому спаму та скасування держфінансування політичних партій, які не пройшли до парламенту. Також плануються зміни до законодавства щодо концесій, допуск приватного сектору в космічну галузь, скасування комісії з питань приватизації.

Читайте також: Нова Рада на першій сесії планує розглянути недоторканність депутатів

За словами Швеця, передбачається, що до 12 години 29 серпня новообрані депутати складуть присягу. О 13 годині вони планують розпочати законодавчу роботу.

На запитання, скільки загалом планується розглянути законопроєктів 29 серпня, Швець відповів, що озвучувалися різні цифри - від 50 до 70.

За словами Швеця, заступник керівника ОП з економічних питань Олексій Гончарук, який був присутній на зустрічі, представив понад 30 законопроєктів. Він уточнив, що частина з них будуть внесені в четвер, а частина згодом.

Як повідомляв Укрінформ, підготовча депутатська група з числа новообраних народних депутатів планує у середу, 28 серпня, затвердити порядок денний першого засідання Верховної Ради IX скликання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-