МЗС спільно з Офісом Президента готує зустріч Зеленського і Трампа у Варшаві

МЗС спільно з Офісом Президента готує зустріч Зеленського і Трампа у Варшаві

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України разом з Офісом Президента веде підготовку до зустрічі президентів України і США Володимира Зеленського і Дональда Трампа у Варшаві на заходах, присвячених 80-річчю від дня початку Другої світової війни.

Про це в ефірі "5 каналу" заявила заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"МЗС залучене до цього процесу (підготовки зустрічі президентів України і США у Варшаві - ред.)... Ми відпрацьовуємо частину, яка пов'язана, звичайно, з інформаційно-аналітичним забезпеченням, з документами, які планується підписати під час зустрічі в Польщі. Відпрацьовуємо наповнення цих зустрічей. Я думаю, що це буде нормальна, цікава зустріч", – сказала Зеркаль.

Як повідомляв Укрінформ, канцелярія президента Польщі запросила на 80-ті роковини початку війни лідерів країн ЄС, НАТО та “Східного партнерства”. Представники РФ запрошення не отримали, що викликало негативну реакцію у Москві.

Читайте також: Повноцінна зустріч Зеленського і Трампа відбудеться восени у Вашингтоні - Тейлор

За інформацією польської сторони, участь у заходах 1 вересня вже підтвердили делегації понад 30 країн. Очікується, що до Варшави прибуде і Президент України Володимир Зеленський.

Президент США Дональд Трамп перебуватиме з візитом у Польщі з 31 серпня до 2 вересня.

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заявив 15 серпня, що повноцінна зустріч президентів України і США відбудеться у Вашингтоні за місяць-два, а у Варшаві на початку вересня чи у Нью-Йорку на сесії Генасамблеї ООН очікується коротка зустріч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-