Британія братиме участь у європейських виборах – Юнкер

Британія братиме участь у європейських виборах – Юнкер

Укрінформ
Євросоюз не поновлюватиме переговорів навколо угоди про вихід Британії з ЄС, водночас країна візьме участь у європейських виборах, які відбудуться у травні поточного року.

Про це на прес-конференції за підсумками засідання Європейської ради у Брюсселі, що завершилося глибокої ночі, заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.  

«У червні, коли ми зустрінемося знову, ми не будемо проводити повторні переговори між собою або з Великою Британією про ту домовленість, якої було досягнуто місяць тому. Угода про вихід має поважатися у повному обсязі. Ми не хочемо, щоб вона бралася під сумнів, тому що це підриватиме угоду backstop, яку ми погодили з ірландськими друзями (передбачає комплекс заходів для запобігання встановленню жорсткого кордону з Ірландією - ред). Я думаю, ірландські друзі задоволені бачити, що їхні бажання та занепокоєння враховані друзями в Євросоюзі.  Тож, імовірно, відбудуться європейські вибори в Великобританії на цій основі», - зазначив президент Єврокомісії.

Читайте також: Європейська рада продовжила термін виходу Британії з ЄС до 31 жовтня

Він зауважив, що  Єврокомісія повністю задоволена результатами, які погодили лідери держав і урядів ЄС на зустрічі у Брюсселі. Жан-Клод Юнкер припустив, що, ймовірно, 27 членів ЄС матимуть нагоду зустрітися разом без Великої Британії, аби обговорити подальший розвиток. 

«Сьогодні ми нагадали нашим британським колегам, що слід дотримуватися принципів щирої співпраці з усіма країнами-членами. Тож ми переконані, що Британія поважатиме власні зобов’язання…  Правила є правилами. Ми маємо поважати європейський закон, а потім подивимося, що станеться», - додав Юнкер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-