ГПУ повідомила про підозру екс-керівникам Укрспецекспорту

ГПУ повідомила про підозру екс-керівникам Укрспецекспорту

Укрінформ
Генпрокуратура повідомила про підозру колишнім керівникам ДК «Укрспецекспорт».

Про це написала на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Повідомлено про підозру колишнім керівникам ДК «Укрспецекспорт», які упродовж 2010-2012 років ... через укладання угоди про співробітництво з іноземною компанією, зареєстрованою в Об’єднаних Арабських Еміратах, з метою виключно забезпечення документального оформлення фіктивних господарських відносин та протиправного перерахування грошових коштів без виконання будь-яких робіт та надання послуг ДК «Укрспецекспорт» по зовнішньоекономічних контрактах, заволоділи грошовими коштами на суму 23 870 458 дол. США", - написала вона.

За словами речниці генпрокурора, з огляду на те, що ці особи переховуються від органу досудового розслідування, їх оголошено в розшук, при цьому, за постановами інших органів досудового розслідування підозрювані також перебувають у розшуку за вчинення корисливих злочинів.

Читайте також: InformNapalm встановив, які військові частини РФ захоплювали Крим

Сарган також уточнила, що у період реалізації злочинного плану із заволодіння вказаними грошовими коштами один із підозрюваних, колишній керівник ДК «Укрспецекспорт», був призначений на посаду керівника ДК «Укроборонпром», а надалі - міністром оборони України.

Як відомо, у період з 2010 по 2011 рр. "Укрспецекспорт" очолював Дмитро Саламатін. У 2011 році він був призначений гендиректором "Укроборонпрому", а у 2012 році - міністром оборони України.

Слідство у справі за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) ККУ проводила Головна військова прокуратура ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-