Вибори в ОТГ у десяти областях не відбудуться через воєнний стан

Вибори в ОТГ у десяти областях не відбудуться через воєнний стан

Укрінформ
ЦВК звернула увагу суб'єктів та інших учасників місцевих виборів на необхідність дотримання закону про правовий режим воєнного стану щодо заборони проведення виборів у 10 областях, де було запроваджено воєнний стан.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні ЦВК у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Центральна виборча комісія постановляє звернути увагу суб'єктів та інших учасників виборчого процесу місцевих виборів, що проводяться у Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях, в яких введено воєнний стан, на неухильне дотримання частини першої статті 19 закону України "Про правовий режим воєнного стану" щодо заборони проведення виборів", - озвучив положення постанови заступник голови ЦВК Олег Конопольський.

Згідно з ухваленою постановою , питання призначення місцевих виборів у цих десяти областях вирішуватиметься суб'єктами їх призначенння у законодавчо визначеному порядку після припинення чи скасування воєнного стану.

Як уточнила голова ЦВК Тетяна Сліпачук, йдеться про заборону 45 перших і 7 додаткових виборів в новостворених ОТГ, призначених на 23 грудня, а також про 9 проміжних місцевих виборів, які мали відбутися 9 і 16 грудня.

Читайте також: Рада має уточнити процедуру повторного оголошення виборів в ОТГ — ОПОРА

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія призначила перші місцеві вибори в 125 об'єднаних територіальних громадах на 23 грудня. До складу цих 125 ОТГ увійшли 534 місцеві ради: міських - 15, селищних - 27 та сільських - 492. Зокрема, у Вінницькій області такі вибори відбудуться у 3 об'єднаних територіальних громадах, у Волинській - в 9 ОТГ, у Дніпропетровській - в 1 ОТГ, у Донецькій - в 1 ОТГ, у Житомирській - в 7 ОТГ, у Запорізькій - у 8 ОТГ, в Івано-Франківській - в 4 ОТГ, у Київській - в 4 ОТГ, у Кіровоградській - в 4 ОТГ, у Луганській - у 8 ОТГ, у Львівській - в 5 ОТГ, у Миколаївській - в 12 ОТГ, в Одеській - в 3 ОТГ, у Полтавській - в 3 ОТГ, у Рівненській - в 3 ОТГ, у Сумській - в 4 ОТГ, у Тернопільській - в 5 ОТГ, у Херсонській - в 2 ОТГ, у Хмельницькій - в 3 ОТГ, у Черкаській - в 27 ОТГ, у Чернівецькій - в 4 ОТГ, у Чернігівській області - в 5 ОТГ.

25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь», рейдовий буксир «Яни Капу». На них, за даними українських ВМС, знаходилися 23 моряки, шестеро було поранено.

26 листопада 2018 року Верховна Рада України ухвалила Закон "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у десяти областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-