У Раді вважають, що мер Ірпеня хоче “сховатися” у Раді від слідства

У Раді вважають, що мер Ірпеня хоче “сховатися” у Раді від слідства

Укрінформ
Перший заступник голови комітету з питань свободи слова Ольга Червакова вважає, що відставка Володимира Карплюка з посади мера Ірпеня та його намір балотуватися у Раду ускладнить розслідування порушених проти нього справ.

Про це вона написала у Facebook.

«Щодо відставки мера Ірпеня. Це нічого не змінить в місті-сателіті, але значно ускладнить роботу правоохоронних органів», - зазначила вона, реагуючи на заяву Карплюка про намір 2 серпня скласти повноваження Ірпінського міського голови і брати участь у парламентській кампанії через висунення своєї кандидатури до Верховної Ради по Ірпінському округу.

За словами Червакової, заява Карплюка про намір балотуватися дасть йому підстави заявляти про начебто «політичні переслідування» його як кандидата у депутати.

Читайте також: В мерію Ірпеня "просочився" російський гімн. Розібратися попросять СБУ

При цьому вона сподівається, що новопризначений прокурор Київської області Максим Киричук сприятиме об'єктивному розслідуванню справ проти Карплюка.

Як повідомлялося, 20 грудня 2017 року прокурор Київської області Дмитро Чібісов повідомив про підозру Ірпінському міському голові.

Зокрема, мер Ірпеня підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною організацією з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів), ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191(заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великому розмірі у складі злочинної організації) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, 20 липня прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що прокурором Київської області замість Дмитра Чібісова став Максим Киричук, який раніше займав посаду прокурора Волинської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-