Нарешті припинили розмови, що членство в НАТО роздратує Росію - Порошенко

Нарешті припинили розмови, що членство в НАТО роздратує Росію - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко вважає, що не помічати зміни, які відбуваються в Україні, неможливо.

Про це він заявив на прес-конференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що ми на сьогодні дуже далеко просунулися, не помічати цього неможливо, не помічати зміни в Збройних Силах неможливо, не помічати зміни в озброєнні також неможливо, не помічати зміни в реформуванні сектору оборони і безпеки - неможливо, не помічати позицій щодо зовнішньополітичної принципової позиції країни також неможливо", - сказав Порошенко.

Він наголосив, що учасники саміту НАТО підтвердили, що Україна має перспективи членства в альянсі.

"Ключова позиція, яка стоїть перед Україною - це членство в НАТО. Я твердо стою на цих позиціях. Я щасливий тому, що більшість українців поділяє цю позицію. Ми на сьогодні маємо робити свою домашню роботу. І я наголошую, що абсолютно всі, хто сьогодні виступав, підтвердили, що Україна має перспективу членства", - зазначив Президент.

Читайте також: Порошенко задоволений підсумками саміту НАТО: Ми далеко просунулися вперед

За його словами, позиція всіх членів НАТО щодо війни в Україні відображена в підсумковій декларації.

"Нарешті ми припинили розмови про те, що членство в НАТО нібито роздратує Росію. І я хочу нагадати, що коли Росія зробила незаконну анексію Криму, і напала на нас на Сході держави, у нас країна мала позаблоковий статус. І я переконаний, що позиція всіх членів альянсу сьогодні відображена в заяві за підсумками саміту. Чітко чорним по білому написано, це заява, яка схвалена всіма членами, на вищому рівні, в тому числі за участю президента Трампа. Там абсолютно чітко наголошено на статусі Криму, невизнання незаконної анексії Криму", - сказав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-