Поки не діє Антикорупційний суд: у Раді з’явився проект змін до КПК

Поки не діє Антикорупційний суд: у Раді з’явився проект змін до КПК

Укрінформ
Нардеп Сергій Міщенко зареєстрував законопроект щодо внесення змін до Перехідних положень Кримінального процесуального кодексу України (щодо апеляційного оскарження у справах, підсудних Вищому антикорупційному суду).

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Документ зареєстровано під номером №8473. Його текст на сайті наразі відсутній.

Сам Міщенко з цього приводу написав у Facebook: «Зміни передбачають виправлення помилки (свідомої чи не свідомої) під час ухвалення закону. А саме, спроба передати апеляційні справи поки не діє Антикорупційний суд, які уже розслідує НАБУ проти високопосадовців з оточення влади не в Вищий Антикорупційний суд, а в просякнуті наскрізь корупцією суди загальної юрисдикції», - написав він.

Як повідомлялося, закон про Вищий антикорупційний суд набув чинності 14 червня.

Читайте також: Порошенко подав до ВРП законопроект про створення антикорупційного суду

У Комітеті Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя 13 червня нагадали, що редакція законопроекту про Вищий антикорупційний суд, прийнята парламентом у першому читанні, передбачала передачу усіх судових справ, судовий розгляд яких у судах першої та апеляційної інстанцій не закінчено до дня початку роботи Вищого антикорупційного суду до цього суду. Але під час підготовки до другого читання стосовно цього положення були внесені правки.

Проте, за інформацією деяких ЗМІ, у Венеціанській комісії заявили, що не наполягали на включенні в закон про Антикорупційний суд норми про те, щоб справи проти корупціонерів, які вже спрямовані до суду, не підлягали апеляції у Вищому антикорупційному суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-