Мінгареллі: Антикорупційний суд має бути створений вже зараз

Мінгареллі: Антикорупційний суд має бути створений вже зараз

Укрінформ
Голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі наголошує на необхідності якнайшвидше почати роботу Вищого антикорупційного суду.

Про це він сказав під час форуму коаліції провідних громадських організацій та експертів України "Реанімаційного пакету реформ" "Чи є вікно можливостей для реформ за рік до виборів?", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З нашого боку ми вважаємо, що антикорупційний суд має бути створений вже зараз", - наголосив Мінгареллі.

Читайте також: У комітеті ВР пояснили правку про апеляцію до закону про Антикорупційний суд

Він також закликав уряд забезпечити належну роботу Національного агентства з питань запобігання корупції щодо перевірки електронних декларацій.

"Уряд має вжити необхідних кроків для підтвердження своїх заяв, декларацій. Це просто катастрофа, і хтось має щось зробити, щоб Національне агентство з протидії корупції могло слідкувати за поданням декларацій, і щоб цей процес нарешті пішов", - підкреслив голова представництва ЄС в Україні.

Окрім того, він ще раз наголосив на необхідності скасування декларування доходів представниками громадських організацій.

Як повідомляв Укрінформ, 9 червня Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав Закон "Про Вищий антикорупційний суд", ухвалений парламентом 7 червня. 11 червня закон підписав Президент Петро Порошенко. 

Закон про "Вищий антикорупційний суд" сьогодні, 14 червня, набув чинності.

Днем раніше документ був опублікований у парламентському виданні "Голос України" й оприлюднений на його сайті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-