Відставка Данилюка може стати перешкодою для траншу МВФ - Пайфер

Відставка Данилюка може стати перешкодою для траншу МВФ - Пайфер

Укрінформ
Попри прийнятий Верховною Радою Закон про Вищий Антикорупційний суд, рішення українських парламентарів щодо звільнення міністра фінансів Олександра Данилюка може стати на заваді виділенню чергового траншу МВФ.

Таке переконання висловив на офіційній твітер-сторінці екс-посол США в Україні Стівен Пайфер.

"Один крок уперед, один назад? Верховна Рада України, нарешті, проголосувала за створення Антикорупційного суду. Зараз питання полягає в тому, чи відповідає законодавство вимогам МВФ. Але рішення Ради звільнити міністра фінансів Данилюка може стати новою перешкодою для виділення траншів МВФ", - написав колишній посол.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер український парламент більшістю голосів прийняв закон про Вищий Антикорупційний суд. Водночас, депутати підтримали урядовий проект постанови щодо звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів України.

У Міжнародному валютному фонді зауважили, що мають намір вивчити положення прийнятого закону, звернувши особливу увагу на роль незалежних експертів у процесі затвердження суддів. МВФ також висловив свою реакцію на відставку Данилюка. У Фонді назвали його "твердим прихильником реформ" та закликали українську владу не втратити повноважень Міністерства фінансів у формуванні фіскальної політики в державі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-