Геращенко: кінцеву редакцію закону про Антикорупційний суд готуватимуть вночі

Геращенко: кінцеву редакцію закону про Антикорупційний суд готуватимуть вночі

Укрінформ
Комітет ВР з питань правової політики та правосуддя має до кінця доби 6 червня підготувати остаточну редакцію законопроекту про "Вищий антикорупційний суд".

Про це журналістам у кулуарах Верховної Ради сказав народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні його (законопроект "Про Вищий антикорупційний суд" - ред.) будуть ще узгоджувати. Кінцева редакція, яку виноситимуть для голосування, буде готуватися сьогодні ввечері-вночі у комітеті з питань правосуддя", - сказав Геращенко.

До остаточного варіанту документа має, зокрема, ввійти положення щодо повноважень громадської ради міжнародних експертів у відборі суддів, у якому мають бути враховані рекомендації Венеційської комісії та Міжнародного валютного фонду.

Як повідомлялося, Верховна Рада 6 червня продовжує розгляд поправок до президентського законопроекту №7440 "Про Вищий антикорупційний суд". Станом на 12:00 їх залишилось понад 200.

Раніше Голова ВР Андрій Парубій заявив, що консультації щодо остаточного варіанту положень законопроекту про ВАС стосовно вирішальної ролі громадської ради міжнародних експертів при відборі суддів ще тривають. Водночас він прогнозував, що парламент зможе ухвалити закон 7 червня.

Читайте також: Антикорупційний суд: Рада "провалила" 70 поправок і пішла на перерву

4 червня Прем‘єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що піде у відставку, якщо парламент не ухвалить остаточного рішення про створення антикорупційного суду. Ухвалення відповідного закону є однією з вимог МВФ для надання Україні чергового траншу.

У першому читанні ВР ухвалила законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд" 1 березня. Водночас у МВФ, Світовому банку та ЄС заявили, що законопроект порушує зобов'язання України і не відповідає вимогам Венеціанської комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-