У партій конфіскували понад 1,3 мільйона незаконних грошей

У партій конфіскували понад 1,3 мільйона незаконних грошей

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції заявило про передачу до державного бюджету України 1,3 млн грн конфіскованих за рішенням суду коштів незаконних внесків до політичних партій.

Такі дані озвучила член Національного агентства з питань запобігання корупції, екс-очільниця агентства Наталія Корчак під час презентації аналізу Звітів політичних партій про майно, доходи, витрати та зобов'язання фінансового характеру за 2017 рік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Національне агентство за минулий період поповнило держбюджет на суму більше 1,3 млн гривень. З невеликим розривом серед порушників знаходиться Аграрна партія України та Всеукраїнське об'єднання патріотів "УКРОП". Ми розуміємо, що на сьогодні ці партії не знаходяться на державному фінансуванні, але ми прекрасно розуміємо, що такі партії формують політичний клімат і будуть активними учасниками наступних виборчих перегонів", - заявила вона.

Читайте також: Фінансування партій: НАЗК розповіло, хто, від кого і скільки

Так, відповідно до результатів аналізу звітів політичних партій, у Аграрної партії України за рішенням суду було конфісковано кошти на суму 500 800 грн, в Українського об'єднання патріотів "УКРОП" - 468 947 грн, в об'єднання "Самопоміч" - 134 168 грн, Конгресу українських націоналістів - 101 652 грн, Прогресивної соціалістичної партії України - 42 620 грн.

Водночас Корчак зауважила, що через затягування у судах строків накладення адміністративних штрафів лише на одному прикладі з позовом щодо конфіскації коштів в політичної партії "Свобода" (через порушення порядку отримання внеску) в бюджет не надійшло понад 2 мільйони гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-