Порошенко сподівається, що Антикорупційний суд запустять у травні

Порошенко сподівається, що Антикорупційний суд запустять у травні

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко розраховує, що Антикорупційний суд може з'явитися вже в травні, що відкриє шлях черговому траншу МВФ.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому журналу Focus, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми прагнемо прискорити процес створення незалежного Антикорупційного суду. Я абсолютно упевнений, що нам це вдасться в першій половині року, можливо, ще в травні. І тоді ми отримаємо наступний транш», - сказав глава держави.

Він пишається тим, що за чотири роки в економіці вдалося досягти великих успіхів, ніж за 25 років до цього, зокрема поліпшити інвестиційний клімат. У рейтингу Doing-Business країна піднялися з 135 місця в 2013 році на 76. Темпи економічного розвитку цього року, очевидно, складуть 3,5%. «Покажіть мені ще країну, якою таке вдалося в умовах війни!», - заявив Президент.

Читайте також: Луценко сказав, коли почуємо про перші справи Антикорупційного суду

На запитання про те, як може ускладнити життя впливовим олігархічним групам людина, яку саму називають олігархом, Порошенко запевнив, що у нього з цим проблем немає. «Я за останні чотири роки показав, що жоден олігарх не може розраховувати на привілеї. Навпаки, це мене атакують олігархи, які через ЗМІ поширюють фейкові новини про мене», - заявив він і запевнив, що «не любить гроші». А порівнюючи свою підприємницьку і політичну кар'єру, Президент зазначив: «Я б сказав, що роблю чимало в бізнесі, і все можливе як політик, адже від цього залежить майбутнє моєї великої нації. Якщо буде потрібно, я готовий віддати за це своє життя».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-