У ЄС підтвердили закриття шести транскордонних програм з Україною

У ЄС підтвердили закриття шести транскордонних програм з Україною

Укрінформ
Євросоюз припинив фінансування шести програм з Україною із транскордонної співпраці через затримки їх імплементації.

Про це в коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі заявила речник ЄС Майя Косьянчич.

"З метою просування співробітництва між Україною і сусідніми країнами ЄС були ухвалені транскордонні програми із співпраці. Як частину цих програм ЄС фінансував інфраструктурні проекти, включаючи пункти перетину кордону, де головними бенефіціарами були українські органи влади. Головним бенефіціаром шести з цих програм на суму у 29,2 млн євро була визначена Державна фіскальна служба України. Однак, беручи до уваги затримки з їх імплементації, грунтуючись на наших оцінках та беручи до увагу занепокоєння з боку країн-членів, завершення імплементації цих програм не було здійснено вчасно. Шість цих проектів нині перебувають у стадії завершення. Невикористані гроші не будуть виділені", - пояснила Косьянчич.

Зокрема, закриттю підлягають три програми між Україною і Польщею, а також по одній із Словаччиною, Угорщиною та Румунією.

Як наголосила Косьянчич, ЄС міцно підтримує всеосяжний процес реформ в України, метою якого є стабілізація економіки та покращення життя громадян.

Євросоюз, починаючи з 2014 року, запланував надати 12,8 млрд євро на підтримку процесу реформ в Україні, 10 млрд з яких вже були виділені.

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого міністр фінансів України Олександр Данилюк підтвердив інформацію щодо припинення фінансування Євросоюзом інфраструктурних проектів на кордоні з Україною.

Раніше агентство Reuters поширило інформацію, що Європейський Союз закриває проект модернізації прикордонних контрольно-пропускних пунктів з Україною.

Читайте також: Мінфін підтвердив, що ЄС припинив фінансування проекту з модернізації кордону України

Відповідний проект щодо модернізації шістьох українських КПП на східному кордоні ЄС був започаткований у 2014 році. Проект був спрямований на сприяння інтеграції української економіки з сусідніми країнами-членами ЄС шляхом побудови чи модернізації контрольних пунктів на кордонах з Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією.

Планувалося, що модернізація допоможе скоротити час перетину кордону та вдосконалить митні процедури. На кінець 2017 року жоден із шести проектів контрольно-пропускних пунктів не був завершений, хоча ЄС надавав фінансування на суму 29,2 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-