У Меркель назвали паради в ОРДЛО порушенням Мінських угод

У Меркель назвали паради в ОРДЛО порушенням Мінських угод

Ексклюзив
Укрінформ
Паради 9 травня з нагоди 72-річниці перемоги над фашистською Німеччиною в так званих "народних республіках" йдуть врозріз з Мінськими домовленостями і представляють загрозу для населення.

Так у федеральному уряді відповіли на запит Укрінформу прокоментувати військові паради, що відбулися в Донецьку і Луганську в день Перемоги.

"Федеральний уряд було проінформовано про вищезгадані паради. Звичайно, це люди в так званих "народних республіках" вільні в тому, щоб відзначити закінчення Другої світової війни. Проте Місія ОБСЄ зафіксувала на цих парадах в Луганську і Донецьку присутність важкої зброї, що є порушенням Мінських угод і загрозою для населення. Ця думка ОБСЄ і також думка федерального уряду", - заявив кореспондентові представник уряду.

Як раніше повідомлялося, в Донецьку і Луганську пройшли паради військової техніки (танків, БМП, бронетранспортерів, артилерійських систем, реактивних систем залпового вогню "Град", мінометів, гаубиць, самохідних артилерійських установок), а також акції "Безсмертний полк", учасники якої несли, у тому числі, і портрети вбитих бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-