Канада має поновити передачу ЗСУ даних супутникової розвідки – тіньовий міністр

Канада має поновити передачу ЗСУ даних супутникової розвідки – тіньовий міністр

Укрінформ
Канаді слід негайно відновити передачу Збройним Силам України даних супутникової розвідки.

Таку думку висловив тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан, передає кореспондент Укрінформу.

«Минулого червня уряд Канади тихцем скасував передачу зображень RADARSAT українському уряду. На наше переконання, це необхідно негайно відновити», - сказав Безан.

Він наголосив, що канадські супутникові знімки «допомагали рятувати життя». «Ми ділилися цими рятівними зображеннями із українською армією, аби вона не лише мала змогу бачити, що відбувається на Донбасі, але й могла моніторити, чим Росія займається вздовж кордону з Україною, і яке військове обладнання та озброєння переміщає в Україну», - підкреслив тіньовий міністр.

RADARSAT-2 - канадський супутник дистанційного зондування Землі, призначений для заміни супутника RADARSAT-1. RADARSAT-2 створений на базі платформи «PRIMA» компанією Alenia Spazio і має багатофункціональний радар з синтезованою апертурою, який дозволяє отримувати зображення з детальністю до трьох метрів.

Угоду про обмін розвідувальними даними між оборонними відомства України та Канади було укладено на початку позаминулого року, однак незабаром після приходу до влади прем'єр-міністр Джастін Трюдо призупинив її дію, посилаючись на брак коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-