У Центрі звільнення полонених пояснили, чому списки Савченко некоректні

У Центрі звільнення полонених пояснили, чому списки Савченко некоректні

Укрінформ
Списки осіб, які утримуються в заручниках незаконних збройних формувань або зникли безвісти в районі проведення АТО, оприлюдені в соціальній мережі, не відповідають дійсності.

Про це йдеться у заяві Об’єднаного центру допомоги звільнення полонених при СБ України Facebook.

"Вкотре в соціальних мережах оприлюднено списки осіб, які утримуються в заручниках незаконних збройних формувань або зникли безвісти в районі проведення АТО. Попередньо проведений СБ України аналіз вищевказаних списків засвідчив, що внесені в них дані є некоректними і такими, що не відповідають дійсності", - йдеться у заяві.

У Центрі наголошують, що звіряння оприлюднених списків /в соцмережі - ред/  з офіційними даними Об’єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників та встановлення місцезнаходження безвісти зниклих у районі проведення АТО жодного разу не здійснювалось.

За даними Обліку, станом на 28.11.2016 у заручниках незаконних збройних формувань перебуває 110 осіб, значаться зниклими безвісти в районі проведення АТО 490 осіб.

Стосовно 57 осіб з числа заручників Центром отримано підтверджені дані щодо їх місць утримання, відомості про місцезнаходження інших осіб наразі перевіряються та уточнюються.

Облікована в Центрі інформація про постраждалих осіб постійно використовується для ведення переговорного процесу зі звільнення заручників та пошуку безвісти зниклих під час засідань Трьохсторонньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України, а також у ході роботи міжнародних гуманітарних організацій на непідконтрольній території.

Систематично проводяться консультації з рідними та близькими осіб, що утримуються в заручниках або зникли безвісти в районі проведення АТО, у ході яких подається актуалізована та перевірена інформації щодо стану пошуку їхніх рідних, а також вжитих заходів у напрямку їх звільнення, йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, радник глави СБУ, керівник Центру сприяння звільненню заручників Юрій Тандіт припустив, що списки, опубліковані народним депутатом Надією Савченко, складалися не Службою безпеки України, а можливо, представниками ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-