Нардеп Мельничук повідомив про

Нардеп Мельничук повідомив про "два замахи" - і обидва організовувались у РФ

Укрінформ
Народний депутат від групи "Воля народу" Сергій Мельничук стверджує, що за останні півтора року на нього було скоєно два замахи, і обидва організовувались у РФ.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна". 

"За останні півтора року на мене було скоєно два замахи. Люди, які стріляли, були арештовані, допитані, - хто організатори, все було відомо, але просто на загал це не виносилося", - заявив Мельничук.

За словами депутата, замахи організовувалися з Росії.

"Слід веде в РФ в обох випадках. По одному з випадків працювала і міліція, і прокуратура, і СБУ. По другому випадку працювала СБУ, відкрито кримінальне провадження і за ним ведеться слідство. Виконавців затримали, а потім відпустили. Там були люди, яких ввели в оману, але організатори ставили завдання цим виконавцям. Слава Богу, ні я, ні ті люди, які були зі мною, не постраждали. Це було у 2014 році, боротьба з російськими окупантами", - заявив Мельничук.

Як повідомлялося, 21 січня голова Служби безпеки Василь Грицак заявив про запобігання замаху на радника глави МВС народного депутата Антона Геращенка. За даними спецслужби, замах замовив уродженець РФ, який жив у Харківській області, а зараз виїхав у Росію. Виконавцями називають двох раніше судимих чоловіків, яких затримали.

Суд заарештував зловмисників на два місяці без права застави. Стосовно них відкрито справу за ст. 112 (замах на життя державного діяча) Кримінального кодексу України.

Сам Геращенко заявив, що замах на нього і вбивство журналіста Павла Шеремета влітку минулого року готувалися з єдиного диверсійно-терористичного центру на території РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-