Росії не буде на сесіях ПАРЄ в 2017 році - Геращенко

Росії не буде на сесіях ПАРЄ в 2017 році - Геращенко

Укрінформ
Постійна делегація російської Державної думи не братиме участь у пленарних засіданнях Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) в 2017 році.

Про це повідомила член української делегації, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Фейсбуці.

"РФ не подала свою делегацію в ПАРЄ. Це означає, що рік делегації Держдуми в сесійній залі і комітетах ПАРЄ в Страсбурзі не буде", - зазначила вона.

За словами Геращенко, разом із тим, як випливає з виступу президента ПАРЄ Педро Аграмунта, він буде робити ставку на інші формати. Так, зауважила вона, Аграмунт запропонував провести спеціальні слухання про парламентську дипломатію в його рідній Валенсії, в Іспанії.

"Тобто, тактика зрозуміла - ставка на інші міжпарламентські майданчики, куди будуть підтягуватися "думці", - підкреслила депутат.

Також вона написала, що для повернення російської делегації без передумов були навіть спроби змінити регламент ПАРЄ.

"Українська делегація стоїть на іншій позиції - потрібно шанувати регламенти і правила демократичних міжнародних інститутів і організацій, а не змінювати їх на догоду нерадивим країнам-членам. Цю позицію і будемо відстоювати в 2017", - наголосила Геращенко.

Як повідомлялося, з 23 по 27 січня в Страсбурзі відбувається січнева сесія ПАРЄ. Заступника голови української делегації Георгія Логвинського в понеділок одноголосно обрано віце-президентом ПАРЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-