Втеча Януковича: екс-охоронець розповів, як відволікали увагу

Втеча Януковича: екс-охоронець розповів, як відволікали увагу

Укрінформ
Згідно зі свідченнями співробітників УДО, які охороняли Януковича, Україну він залишив 23 лютого 2014 року в компанії трьох людей.

Про це йшлося на засіданні Печерського суду Києва 21 січня, де розглядалася справа щодо звинувачення у державній зраді, повідомляє Цензор.НЕТ.

Компанію президенту-втікачеві склали Любов Полєжай, яку вважають його цивільною дружиною, колишній генпрокурор Віктор Пшонка і екс-глава МВС Віталій Захарченко.

З Києва Янукович вилетів на вертольоті. Для відволікання уваги також був запущений президентський автомобільний кортеж.

"Приблизно о 23 годині 21.02.2014 р. я почув по радіо, що Янукович вилетів з Межигір'я у невідомому мені напрямку. Приблизно о 00:00 я отримав вказівку виїхати до Харкова у складі передової групи. Разом з нами виїхали й інші автомобілі, але ми виїжджали не разом, кожен автомобіль окремо. Зустрілися на 110 км траси Київ-Харків на заправці. І вже після разом рушили у Харків. До міста приїхали близько 10:00 22.02.14 в обласну адміністрацію, де я мимохідь побачив Януковича. Там він дав інтерв'ю журналістам і збирався відвідати харківський з'їзд Партії регіонів. Але з невідомих мені причин він туди не потрапив", - повідомив один зі співробітників держохорони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-