Порошенко порадив українським політикам читати Скоропадського

Порошенко порадив українським політикам читати Скоропадського

Відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко наголосив, що злука проросла з національного визвольного руху українського народу, його прагнення до творення власної держави.

Про це глава держави сказав під час урочистостей до Дня соборності України у музеї Т.Г. Шевченка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вітаю весь український народ та всіх українців у діаспорі! 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві було урочисто проголошено об`єднання в єдину соборну Україну двох державних утворень, які повстали на уламках імперій. Злука проросла з національного визвольного руху українського народу, з прагнення до творення власної держави. Проголошення Злуки сприймалося як велике національне свято, та, на жаль, воно тривало недовго. Історичні документи, які ми маємо можливість оглянути, втілилися в життя лише через 72 роки", - зазначив глава держави.

На його думку, нині українці зобов`язані замислитися, чому так сталося, що Фінляндія цьогоріч відзначатиме століття незалежності, а в Києві минулого року святкували лише її 25- річчя. За словами Порошенка, відповідь на це питання можна знайти у книзі "Спогади" Павла Скоропадського. На думку Президента, ці мемуари дуже доречні до поточного моменту, містять промовисті паралелі та повчальні уроки історії.

"Читав його спогади сам і наполегливо рекомендую усім політикам у якості роботи над помилками вивчити і, бажано, задокументувати. Якщо лише достатня кількість цієї книги ще є у видавництві, хотів би подарувати кожному народному депутату...  Слід кожному з нас затямити, яких колосальних зусиль коштує здобути і та легко втратити соборність і суверенітет", - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-