СБУ підозрює, що виконавців замаху на нардепа достроково випустили із в’язниці

СБУ підозрює, що виконавців замаху на нардепа достроково випустили із в’язниці

Укрінформ
Двоє виконавців замаху на народного депутата, яких напередодні затримала СБУ, за деякими даними, мали ще б відбувати покарання у тюрмі на території окупованого Криму.

Про це на брифінгу в суботу заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що цікаво - обидва безпосередні виконавці С. і Д. відбували покарання на території тимчасово окупованої АР Крим. Після цього, за нашими даними, вони виїхали у Росію, звідки і прибули на територію України. Думаю, що в рамках кримінального провадження, зареєстрованого Службою безпеки, будуть досліджені обставини, пов'язані з відбуванням ними покарання. У нас є підозри про те, що вони ще повинні були б перебувати на цей час у місцях позбавлення волі", - сказав він.

Голова СБУ вказав на той факт, що російські "фахівці з таких тонких операцій" користуються послугами кримінальних злочинців - "в одного дві ходки, в іншого - три".

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України запобігла спробі замаху на життя народного депутата України, яка планувалася і координувалася з території Росії.

Безпосереднім координатором замаху був уродженець РФ, колишній мешканець Харківської області, який після вторгнення російських військ на Донбас вступив в ряди НЗФ "ЛНР". Під безпосереднім керівництвом спецслужб РФ він здійснював підготовку та координацію діяльності ДРГ на лінії розмежування, зараз перебуває у місті Бєлгород (РФ).

Для виконання злочину ним були підібрані двоє громадян України. Один із них - уродженець Донецької області С., 1980 року народження, раніше тричі засуджений, востаннє відбував покарання за крадіжку у вигляді позбавлення волі терміном 3 роки. Його напарник - уродженець АР Крим Д., 1978 року народження, раніше двічі засуджений, востаннє отримав за розбій 7 років позбавлення волі. Обидва відбували покарання на території тимчасово окупованої АР Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-