Борг Януковича: суд у Лондоні взяв перерву для прийняти рішення - ЗМІ

Борг Януковича: суд у Лондоні взяв перерву для прийняти рішення - ЗМІ

Укрінформ
Суддя Високого суду в Лондоні Вільям Блер, який розглядає справу щодо "боргу Януковича", взяв перерву для винесення свого вердикту.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив лондонський кореспондент "Радіо Свобода" Богдан Цюпин.

"За результатами слухань, сьогодні суддя Вільям Блер сказав, що візьме до уваги всю інформацію, яка була заявлена представниками обох сторін, і оголосить своє рішення в належний час. Коли саме це буде - сказати складно. Люди в кулуарах припускають, що це може бути через кілька днів або навіть кілька тижнів", - прокоментував хід слухання Цюпин.

За його словами, в ході слухання представники російської сторони просили суддю прийняти рішення на користь РФ при поверненні $3 млрд вже зараз, прискорено, і доводили, що суд не потрібен, оскільки аргументи захисту російської сторони, на їхню думку, слабкі.

Цюпин також розповів, що представники української сторони зосередилися на тому, що мова йде не про звичайний борговий спір або про те, що Україна просто вирішила не віддавати гроші: "Представники України в суді говорили про те, що українська сторона має можливість відстояти свої аргументи, що вона хоче, щоб відбувся суд, на якому вона хоче заявити свою точку зору, що Росія своїм нападом на Україну завадила їй повернути ці гроші".

За словами журналіста, представники української сторони наголошують, що уряд Януковича порушив багато законів України і не повинен був брати у Росії $3 млрд.

Нагадаємо, уряд Миколи Азарова отримав кредит на $3 млрд в рамках домовленостей між президентом РФ Володимиром Путіним і тодішнім президентом Віктором Януковичем у грудні 2013 року.

У 2015 році російська сторона зажадала повернення боргу, не прийнявши пропозиції реструктуризації боргу. Українська влада відмовилися визнавати борг офіційним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-