Україна vs Росія: Порошенко розповів Гутеррешу про позов до суду ООН

Україна vs Росія: Порошенко розповів Гутеррешу про позов до суду ООН

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликав генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша звернути більшу увагу на порушення прав людини в окупованих Росією Криму та на Донбасі.

Про це він заявив під час зустрічі з генсеком ООН у Давосі, повідомляє прес-служба глави держави. 

"Глава Української держави закликав генсека ООН звернути більшу увагу на порушення прав людини в окупованих Криму та Донбасі. Президент також поінформував генсека Гутерреша щодо позову проти Росії, який Україна подала до Міжнародного суду ООН", - йдеться у повідомленні.

Президент України подякував Гутеррешу за особисту увагу, яку він виявляв до питання внутрішньо переміщених осіб в Україні, перебуваючи на посаді Верховного комісара ООН з питань біженців.

Порошенко також привітав генсека ООН з обранням на посаду і висловив сподівання, що Гутерреш буде твердо відстоювати базові цілі і принципи Статуту ООН, передусім повагу до територіальної цілісності та суверенітету незалежних держав.

"Співрозмовники обговорили перспективи подальшої взаємодії у рамках ООН, у тому числі з урахуванням членства України в Раді Безпеки, а також скоординували позиції напередодні головування України в Раді Безпеки ООН у лютому 2017 року", - повідомили у президентській прес-службі.

Порошенко запросив генерального секретаря ООН здійснити візит в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-