Суд ООН оприлюднив повний текст позову України проти Росії

Суд ООН оприлюднив повний текст позову України проти Росії

Укрінформ
Міжнародний суд ООН оприлюднив позов України проти Росії, поданий 16 січня. 

Текст документу на 45 сторінках опубліковано на веб-сайті суду.

Як повідомляв Укрінформ, 16 січня 2017 року Україна ініціювала справу проти Російської Федерації в Міжнародному суді ООН, розташованому у Гаазі, за обвинуваченнями у порушенні Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму від 9 грудня 1999 року та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації від 21 грудня 1965 року.

Разом із позовом Україна подала запит про запровадження тимчасових заходів, спрямованих на запобігання продовженню порушень з боку Росії протягом розгляду справи по суті.

Як повідомили в МЗС, Україна у позові стверджує, що Російська Федерація порушує Конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму шляхом надання зброї та інших видів допомоги незаконним збройним формуванням, які вчинили низку актів тероризму на території України. Крім того, Україна у позові стверджує, що Російська Федерація порушує Конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, беручи участь в кампанії дискримінації щодо неросійських громад, які проживають на окупованій території Кримського півострова, зокрема, спільнот етнічних українців і кримських татар. 

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-