Наступного тижня в ПАРЄ говоритимуть про Україну - Ар'єв

Наступного тижня в ПАРЄ говоритимуть про Україну - Ар'єв

Укрінформ
Наступного тижня на сесії ПАРЄ буде заслухано доповідь Моніторингового Комітету про ситуацію в Україні.

Про це повідомив народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка», голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв, інформує прес-служба БПП.

Він розповів, що готує доповіді для представлення на сесії ПАРЄ, яка проходитиме з 23-27 січня в Брюсселі.

«Я представляю доповідь про атаки проти медіа та журналістів в Європі, а також є співдоповідачем по боротьбі з кібердискримінацією та онлайн ненавистю. Найголовніше, що на сесії буде заслухано доповідь Моніторингового Комітету ПАРЄ про ситуацію в Україні. Я також в своїй доповіді, в частині, що стосується України, розповім про ситуацію на окупованих територіях, зокрема, в Криму, ситуацію із кримськотатарськими ЗМІ та Миколою Семеною, Анною Андрієвською, Романом Сущенком, який звинувачується в шпіонажі. В проекті резолюції ПАРЄ міститься заклик всіх їх звільнити», – розповів Ар’єв.

Він також зауважив, що російські «друзі» спробують атакувати Україну і намагатимуться змінити доповідь в бік викривлення реальності.

«Тому, з України буде присутня велика делегація, для того, щоб напрацювати з усіма членами Моніторингового комітету доповідь про ситуацію в Україні. Щоб доповідь була чесною», – сказав депутат.

Серед іншого, Ар’єв назвав культурну програму, яка передбачається в ПАРЄ.

«В рамках сесії, за ініціативи БПП, ми покажемо фільм про дітей з тимчасово окупованих територій, буде дискусія навколо гуманітарної ситуації на Донбасі, а також пройдуть круглі столи по Криму», – відзначив голова Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-