Комітет Ради проситиме ГПУ дати правову оцінку діям Савченко

Комітет Ради проситиме ГПУ дати правову оцінку діям Савченко

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони звернеться до Генеральної прократури щодо надання правової оцінки діям народного депутата Надії Савченко за опублікування списків заручників.

Таке рішення було ухвалено на засіданні комітету у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Та інформація, яку ми заслухали, дає нам підстави звернутися до Генеральної прокуратури, щоб дали правову оцінку заявам (народного депутата) Вінника, заявам представника Служби безпеки України. У нас є чинне законодавство, і хай воно іде вже в рамках чинного законодавства", - сказав голова комітету Сергій Пашинський, ставлячи питання на голосування.

Під час обговорення питання щодо опублікування "списків Савченко" начальник штабу - заступник керівника Антитерористичного центру при  СБУ Геннадій Кузнєцов повідомив про порушення Савченко низки статей закону про боротьбу з тероризмом, який забороняє, зокрема, поширення через ЗМІ інформації, яка може утруднити проведення АТО та визволення військовополонених. За його словами, Савченко в межах своїх повноважень не мала права оприлюднювати ці списки. До того ж, радник голови СБУ Юрій Тандіт попереджав депутатку про недоцільність їх оприлюднення.

У свою чергу член парламентського комітету Іван Вінник заявив про вчинення позафракційним депутатом Надією Савченко кримінального правопорушення за фактом учинення умисних дій на шкоду територіальній цілісності та суверенітету України. Він звернувся до представника СБУ із вимогою розпочати на підставі його заяви кримінальне провадження щодо Савченко за державну зраду.

Сама Савченко наполягає, що списки, які вона оприлюднила, не становили таємниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-