Байден закликав ЄС не зачиняти двері перед Україною

Байден закликав ЄС не зачиняти двері перед Україною

Укрінформ
Віце-президент США Джозеф Байден заявив, виступаючи в середу в Давосі, що США будуть стояти на боці України і закликав не закривати для неї двері членства в ЄС.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми повинні продовжувати залишатися на боці України, яка протистоїть російській агресії та йде європейським шляхом до тих пір, поки вона йде ним так, як потрібно», - заявив Байден.

Політик вважає важливим «тримати двері відкритими для членства в європейських та трансатлантичних інститутах». «Для таких країн Європи, де люди, як в Україні, Балтії продовжують прагнути стати частиною грандіозного проекту Євросоюзу – це є інструментом для того, щоб відмовитися від неолібералізму, який так довго панував у їхніх країнах, змусити їх боротися з корупцією, змусити їх рухатися у 21 століття», - переконаний Байден.

Віце-президент пообіцяв, що США будуть продовжувати відстоювати такі основоположні норми сучасних держави як територіальна цілісність, свобода пересування, національний суверенітет. «Країни повинні мати право обирати альянси», - сказав він. Байден також вважає за необхідне зробити так, щоб країни Європи могли протистояти маніпуляціям ззовні, покращувати захист кіберпростору, боротися з дезінформацією, не допустити, щоб аутсайдери перекрутили демократичні процеси.

ЄС він назвав вкрай важливим проектом, у тому числі і для безпеки США. «Успіх європейського підприємства є просто центральним питанням для безпеки США у 21 столітті. Трансатлантичне партнерство є основою для боротьби з багатьма викликами 21 століття – від тероризму до хвороб та кліматичних змін», - зазначив він. При цьому закликав європейців не розраховувати надто на вашингтонське керівництво, а самим заправляти своєю долею.

Разом з тим, він висловив сподівання, що новий президент США, який вступить на посаду за дві доби, буде вірним зобов'язанням США, у тому числі і в НАТО.

Сам же Байден пообіцяв використовувати у подальшому свій голос і весь свій вплив для того, щоб трансалтлантический альянс залишався життєздатним і сильним, здатним відповідати на виклики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-