Гроші на профтехосвіту: депутати відхилили зміни до бюджету-2016

Гроші на профтехосвіту: депутати відхилили зміни до бюджету-2016

Укрінформ
Верховна Рада відхилила ухвалений в лютому 2016 року закон "Про внесення змін до закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо фінансування професійно-технічної освіти".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, цей закон Президент повернув до Ради зі своїми пропозиціями і обгрунтуванням необхідності відхилити цей закон.

Однак депутати не підтримали пропозиції глави держави. Закон відхилено через те, що пропозиції Президента набрали лише 56 голосів із необхідних 226.

Крім того, не вистачило також голосів подолати вето Президента - 78 депутатів проголосували за таке рішення.

Не знайшла підтримки і пропозиція повернути закон на доопрацювання в профільний Комітет: 103 депутати підтримали таку пропозицію. Таким чином, закон вважається відхиленим.

Законом були передбачені зміни до Держбюджету, спрямовані на розв’язання проблеми фінансування закладів професійно-технічної освіти, яка зумовлена відсутністю в місцевих бюджетах необхідних фінансових ресурсів. Пропонованими змінами передбачалося надання з Державного бюджету України місцевим бюджетам субвенції на підтримку підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах на суму 997,9 млн гривень, зменшивши на цю ж суму розмір стабілізаційної дотації та встановивши розподіл зазначеної субвенції між обласними бюджетами, бюджетом міста Києва та бюджетами міст обласного значення – обласними центрами.

За інформацією Міністерства фінансів України, потреба у фінансуванні професійно-технічних та інших навчальних закладів становить близько 5,8 млрд гривень, однак законом України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" видатки на фінансування професійно-технічних навчальних закладів не передбачені, а місцевими бюджетами на ці цілі передбачено 4 млрд гривень. Президент у своїх пропозиціях зауважив, що це створює ризик перекладання фінансування потреб зазначених навчальних закладів у повному обсязі на Державний бюджет України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-