Єнін: Заява Януковича про введення військ РФ в Україну - ключовий доказ у його справі

Єнін: Заява Януковича про введення військ РФ в Україну - ключовий доказ у його справі

Укрінформ
Фотокопія заяви екс-президента Віктора Януковича з проханням до Російської Федерації ввести війська на територію України є ключовим доказом у порушеній проти нього справі щодо державної зради та невдовзі принесе результати. 

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив заступник генпрокурора України Євген Єнін.

"Як заявив генеральний прокурор, судовий процес стосовно Віктора Януковича у звинуваченні його у державній зраді може розпочатися вже у першому кварталі цього року. Буквально останніми днями ми отримали дуже важливий доказ із Організації Об'єднаних Націй. Зокрема, йдеться про заяву Віктора Януковича, в якій він закликав уряд Російської Федерації ввести свої війська на територію України. Це є одним із ключових доказів у цій справі. Копія завірена відповідними печатками ООН і може бути визнана доказом у кримінальному провадженні. Результати цього процесу можемо побачити вже невдовзі", - зазначив він.

Як повідомлялося, 17 січня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Головна військова прокуратура України отримала фотокопію заяви екс-президента Віктора Януковича з проханням до Росії ввести війська в Україну.

На засіданні Ради безпеки ООН 3 березня 2014 року постійний представник Росії Віталій Чуркін продемонстрував документ, який міг бути зверненням Януковича до Путіна з проханням використовувати збройні сили РФ у зв'язку з подіями на Майдані.

Адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що фотокопія перебуває в суді вже два місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-