ВР розраховує на продовження плідної співпраці з Європарламентом - Парубій

ВР розраховує на продовження плідної співпраці з Європарламентом - Парубій

Укрінформ
Верховна Рада розраховує на продовження плідної співпраці з Європарламентом, який тепер очолює Антоніо Таяні. 

Про це заявив, відкриваючи пленарне засідання у середу, Голова Верховної Ради Андрій Парубій у контексті обрання Антоніо Таяні на посаду голови Європарламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«ВР розраховує на продовження тісної та плідної співпраці з Європарламентом та підтримку України у боротьбі з російською агресією та на шляху євроінтеграції», - сказав спікер.

Парубій також подякував за плідну співпрацю попередньому голові ЄП Мартінові Шульцу.

«Дякуємо вам за підтримку, яку ми відчували під час Революції гідності, допомогу у євроінтеграції України, допомогу у протистоянні російській імперській агресії», - зазначив Голова ВР.

Він також зауважив, що Мартін Шульц як голова ЄП доклав неабияких зусиль для створення у Європі «антипутінської коаліції».

Ці слова Парубія депутати зустріли оплесками.

Як повідомлялося, представника Європейської народної партії Антоніо Таяні 17 січня обрано новим головою Європарламенту. Він головуватиме у ЄП упродовж двох з половиною років – до закінчення повноважень цього парламенту у 2019 році.

Італійцеві Антоніо Таяні 63 роки, він є членом Європарламенту із 1994 року. У 2008-2014 роках обіймав посаду єврокомісара. Із 2014 року був віце-президентом ЄП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-