Порошенко провів у Давосі

Порошенко провів у Давосі "історичну зустріч"

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко зустрівся з наслідним принцом Алоїзом Ліхтенштейнським. Ця зустріч стала історичною у відносинах між Україною та Ліхтенштейном, оскільки до цього не було контактів на найвищому рівні.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Це історична зустріч у відносинах між нашими державами, оскільки до цього не було контактів на найвищому рівні. Це має стати стимулом для активізації двосторонніх відносин", - підкреслив Президент.

Порошенко подякував за принципову позицію Ліхтенштейну у реагуванні на порушення Росією територіальної цілісності України, включаючи приєднання до санкцій ЄС, підтримку відповідних резолюцій в рамках ООН.

Президент відзначив активну участь Ліхтенштейну у подоланні гуманітарних наслідків конфлікту на Донбасі, фінансову участь у будівництві захисного саркофагу над 4 енергоблоком ЧАЕС, а також у підтримці реформ в Україні.

Сторони також обговорили шляхи активізації торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між країнами.

Наслідний принц Ліхтенштейну повідомив, що його країна запровадить безвізовий режим для українських громадян одразу після аналогічного рішення Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-