Порошенко нагадав США про Будапештський меморандум

Порошенко нагадав США про Будапештський меморандум

Укрінформ
У США не повинні забувати про зобов'язання, взяті на себе в рамках Будапештського меморандуму, за яким надавалися гарантії безпеки Україні в обмін на добровільну відмову від ядерної зброї.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу Bloomberg під час поїздки у Давос для участі у Всесвітньому економічному форумі.

"Я б хотів нагадати про Будапештський меморандум, де США взяли на себе зобов'язання захищати та підтримувати нашу територіальну цілісність та суверенітет, коли ми добровільно віддали ядерну зброю", - сказав Порошенко, коментуючи питання про можливий вплив на Україну зняття санкцій США з Росії.

Глава держави наголосив, що це  - "питання цінностей, а не санкцій" і стосується воно глобальної безпеки.

"Якщо буде дозволено будь-кому починати агресію проти суверенної, незалежної країни лише за її бажання реформуватися, побудувати демократію та боротися за свободу, то це питання цінностей, а не санкцій", - заявив Порошенко.

Президент наголосив, що санкції мають діяти, поки російські війська не покинуть українську територію. Він також підкреслив, що Україна потребує трансатлантичної єдності та солідарності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-