Клімкін та Курц обговорили роль ОБСЄ на Донбасі

Клімкін та Курц обговорили роль ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін на зустрічі з чинним головою ОБСЄ, главою МЗС Австрії Себастіаном Курцом обговорив, зокрема, питання ролі та допомоги ОБСЄ у вирішенні проблем на Донбасі та подальшої співпраці організації з Україною.

Про це Клімкін заявив журналістам після зустрічі з  Курцом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Себастіан Курц, як головуючий в ОБСЄ, у наступному місяці буде інформувати Раду безпеки про загалом пріоритети ОБСЄ, ну і звичайно про те, яким чином ми будемо спільно працювати над виконанням Мінських домовленостей", - сказав Клімкін.

За його словами, сьогодні учасники зустрічі обговорили ситуацію, яка склалася на Донбасі, необхідність звільнення українців - заручників та політв'язнів. "Основними моментами нашої розмови була роль австрійського головування і те, яким чином нам досягти реальної безпеки", - сказав глава українського МЗС.

Міністри закордонних справ України та Австрії також обговорили теми надання спеціальній спостережній місії ОБСЄ можливості доступу до всієї території окупованого Донбасу та неконтрольованої ділянки українського-російського кордону.

"Звичайно, місія повинна мати можливості робити це цілодобово, інакше це не має сенсу. Ми сьогодні говорили із Себастіаном Курцом про можливість зміцнення місії у кадровому та технічному сенсі", - додав Клімкін.

Після досягнення необхідного рівня безпеки необхідно готуватися до проведення чесних виборів на Донбасі, і для цього нам потрібна присутність ОБСЄ, її ефективний озброєний компонент, вважає Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-