Україна має чіткий план посилення місії ОБСЄ на Донбасі - Клімкін

Україна має чіткий план посилення місії ОБСЄ на Донбасі - Клімкін

Укрінформ
Україна має чіткий план посилення спостережної місії ОБСЄ на Донбасі, який включає збільшення її чисельності та технічної оснащеності.

Про це на спільному брифінгу з міністром закордонних справ Австрії Себастіаном Курцом заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Місія і всі спостерігачі намагаються виконувати свою роботу і принести мир на Донбас, але ми повинні дозволити їм це робити. А сьогодні Росія блокує роботу місії, не даючи доступу до значної частини території Донбасу, а саме до тих ділянок, де знаходиться зброя і російські регулярні війська", - сказав Клімкін.

Він зазначив, що необхідно повністю забезпечити доступ спостерігачів до неконтрольованої ділянки кордону.

"Ми маємо дані, що зараз продовжується поставка всього - боєприпасів, найманців, ротація регулярних військ", - констатував Клімкін.

За його словами, Україна має чіткий план, як забезпечити цілодобовий доступ.

"Для цього необхідно створити бази до неконтрольованої ділянки кордону, розташувати відповідне обладнання спостереження, поставити представників ОБСЄ з нашого боку кордону і дозволити їм робити інспекцію", - зазначив міністр.

Окрім того, за словами Клімкіна, необхідно мати більше спостерігачів і технічного обладнання, щоб забезпечити цілодобовий доступ до неконтрольованої ділянки кордону, оскільки обстріли відбуваються саме вночі. Ще одним завданням, за словами Клімкіна, є вирішення питання, хто виконуватиме завдання з контролю за роззброєнням.

Міністр зазначив, що Україна має амбітні очікування від австрійського головування в ОБСЄ.

"Ми будемо дуже послідовно працювати з австрійськими партнерами, щоб разом досягти їх втілення", - резюмував глава МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-