Порошенко сподівається, що Трамп допоможе Україні боротися з агресією РФ

Порошенко сподівається, що Трамп допоможе Україні боротися з агресією РФ

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що новообраний президент США Дональд Трамп використає весь свій вплив, щоб підтримати українців у їх боротьбі проти російського агресора.

Про це глава держави заявив в інтерв'ю Bloomberg під час поїздки у Давос для участі у Всесвітньому економічному форумі.

"Я думаю, що Дональд Трамп має зараз унікальну можливість використати весь свій вплив, щоб підтримати нас у нашій боротьбі за свободу та демократію", - заявив Президент.

На його переконання, якщо в результаті переговорів вдасться змусити Росію вивести свої війська з української землі та звільнити Крим, то це було б "дуже важливо і позитивно". За його словами, можливість такого розвитку подій "все ще існує".

Водночас Порошенко вказав на те, що "забагато людей вже не вірять Путіну, і для цього є причини". В такій ситуації дуже важливими є перші кроки Трампа на посаді президента США, додав він.

Глава Української держави підкреслив, що протягом останніх 3 років Україна отримали дуже сильну двопартійну підтримку з боку США: це і підтримка американського народу, і Конгресу, і Адміністрації. Він висловив переконання, що ця підтримка продовжиться й надалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-