Київ обурений

Київ обурений "нікчемними заявами" Ле Пен про Крим

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловило обурення черговими висловлюваннями Марін Ле Пен щодо Криму.

Про це йдеться у коментарі на сайті українського зовнішньополітичного відомства.

"Міністерство закордонних справ України висловлює обурення черговими висловлюваннями Марін Ле Пен щодо Криму і наголошує, що твердження такого роду є нікчемними як з історичної, так і з правової точок зору", - йдеться у коментарі.

В МЗС нагадали, що Франція та уся міжнародна спільнота висловили підтримку територіальній цілісності України і засудили незаконну окупацію Російською Федерацією Автономної Республіки Крим і м.Севастополь та серйозні порушення прав людини на окупованих територіях.

"Підтримка окупації Криму та визнання його анексії – це не лише зневажання Статуту ООН та основоположних принципів міжнародного права, але й стимулювання держави-окупанта до подальших злочинних дій стосовно місцевого населення", - зазначається у коментарі.

У міністерстві впевнені, що висловлювання будь-якого відповідального політика та кандидата на посаду Президента мають грунтуватися на повазі до міжнародного права, суверенітету та територіальної цілісності інших держав, а не слугувати інтересам третьої сторони, яка здійснює політику агресії та окупації.

Як повідомлялося, лідер французьких ультраправих, кандидат у президенти Марін Ле Пен заявила, що анексія українського Криму Росією "не була незаконною", оскільки на референдумі "люди проголосували за те, щоб приєднатися до Росії".

Пізніше СБУ погодила заборону на в'їзд Ле Пен до України.

Фото: http://lvci.hautetfort.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-