У Мінську домовились про відеоконференцію зі звільнення заручників

У Мінську домовились про відеоконференцію зі звільнення заручників

Укрінформ
Учасники сьогоднішньої зустрічі в Мінську Трибічної контактної групи по врегулюванню на Донбасі домовилися провести 18 січня відеоконференцію гуманітарної підгрупи, де продовжиться робота по звільненню заручників.

Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Сторони домовилися провести 18 січня відеоконференцію гуманітарної підгрупи, де продовжиться робота по звільненню заручників», - зазначила вона.

По словах Оліфер, на першому засіданні Тристоронньої контактної групи в 2017 році українська сторона вимушена була констатувати, що оголошене напередодні новорічних свят перемир'я зірвано. Досягнуті домовленості про режим припинення вогню не було виконано через бойкот протилежної сторони.

«Ми наполягаємо на дотриманні усього пакету Мінських угод, у тому числі, і на виході на лінію від 19 вересня 2014 року, включаючи Дебальцеве», - додала Оліфер.

Вона також зазначила, що рішення блоку питань з безпеки - ключова складова усього Мінського процесу. «Без повного і стійкого припинення вогню, без виведення усіх іноземних військових формувань і військової техніки з території України, без контролю за кордоном в ОРДЛО виборів бути не може», - підкреслила Оліфер.

Крім того, за словами Оліфер, Тристороння група позитивно оцінила відновлення постачань води в Луганській області, яке стало можливим після погашення частини заборгованості за спожиту воду в ОРЛО.

Також під час сьогоднішнього засідання Тристоронньої контактної групи українська сторона привітала початок австрійського головування в ОБСЄ і подякувала Німеччині за її роботу на цьому терені, зазначила Оліфер. «Ми сподіваємося, що вклад Австрії у врегулювання ситуації на Донбасі буде серйозним і вагомим», - додала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-