У справі Єфремова новий склад суддів. Засідання перенесли

У справі Єфремова новий склад суддів. Засідання перенесли

Укрінформ
Старобільський районний суд Луганської області оголосив перерву у підготовчому засіданні у справі екс-керівника парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова до 17 січня.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

"Зараз у підготовчому судовому засіданні у справі Єфремова оголошено перерву до 10:00 ранку 17 січня. До цього судді задовольнили самовідвід двох із трьох суддів колегії, яка розглядає цю справу. Тому електронною системою буде визначено новий склад колегії, саме він має розглянути завтра відмову обвинуваченого від наданого йому безплатного адвоката, про що було заявлено під час засідання", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні у Старобільському районному суді Луганської області розпочався суд у справі екс-глави парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. В ході засідання суд ухвалив надати Єфремову безкоштовного адвоката, оскільки його захисник на суд не з'явився. Єфремов спершу заявляв, що він проти такого рішення, проте узяв час на спілкування з наданим адвокатом. Однак після перерви у суді було заявлено відразу кілька самовідводів, у тому числі адвоката та судді.

4 січня Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно Єфремова. Його звинувачують в організації захоплення будівлі Луганської ОДА (ч. 3 ст. 27, ст. 341 КК України); у пособництві в захопленні Управління Служби безпеки України в Луганській області (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України).

Також Єфремова звинувачують у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинені особою, яка є представником влади, за попередньою змовою групою осіб, що призвели до тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України); організаційному та іншому сприянні створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" (ч. 1 ст. 258-3 КК України); державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-