Мінфін подав до Кабміну законопроект про фінансову поліцію

Мінфін подав до Кабміну законопроект про фінансову поліцію

Укрінформ
Міністерство фінансів подало на розгляд Кабінету міністрів України проект закону про створення фінансової поліції - аналітичної служби розслідувань.

Про це повідомляється на сторінці Мінфіну у Facebook.

"Сьогодні Мінфін подав на розгляд Кабінету міністрів законопроект про створення фінансової поліції - аналітичної служби розслідувань, а не карального органу. Як і було обіцяно, процес запущено, і всі необхідні кроки здійснюються. Наразі найважливіше - це якомога швидше прийняти законопроект у КМУ та в парламенті", - йдеться у повідомленні.

Минулого тижня міністр фінансів Олександр Данилюк висловлював стурбованість, що погодження законопроекту затягнулося.

Серед концептуальних положень майбутнього законопроекту, що відрізнятимуть фінансову поліцію від податкової міліції, Данилюк відзначав зміну силового підходу на аналітичний, невтручання в роботу чесного бізнесу.

Крім того, за його словами, відбудеться скорочення штату з 15 тис. осіб до 2500, а оновлення персоналу відбуватиметься через прозорий конкурс та незалежну відбіркову комісію. Представники силового блоку будуть становити не більше 25% від загального штату.

Працівники новоствореного органу будуть забезпечені зарплатами, які, за словами Данилюка, "дадуть змогу залучити найкращі кадри".

Раніше також повідомлялося, що під час голосування за державний бюджет Верховна Рада через технічну помилку фактично оголосила податкову міліцію поза законом вже з 1 січня 2017 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-