Україна в лютому може опинитися серед

Україна в лютому може опинитися серед "країн-піратів" – Княжицький

Укрінформ
Голова парламентського Комітету з питань культури та духовності Микола Княжицький наголошує на необхідності якнайшвидшого ухвалення законопроекту про державну підтримку кінематографії України, який, зокрема, передбачає заходи боротьби з інтернет-піратством.

Про це він заявив на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"22 вересня (2016 року - ред.) Верховна Рада прийняла таке законодавство, яке було частиною законопроекту 3081-д. Але, як відомо, Президент цей законопроект заветував, але, на жаль, так і не подав конкретних пропозицій, які могла б розглянути Верховна Рада... Очевидно, що якщо цей проект не буде прийнято до кінця січня, то  в лютому Україна знов потрапляє в "чорний список" і, як наслідок, позбавляється цілої низки митних преференцій у відносинах із США", - підкреслив депутат.

За його словами, Міжнародний альянс інтелектуальної власності на початку лютого розглядатиме питання про дотримання Україною законодавства з питань інтелектуальної власності.

Закон про державну підтримку кінематографії було ухвалено Верховною Радою 22 вересня 2016 року і 12 жовтня підписано Головою парламенту. 18 листопада Президент повернув закон до Верховної Ради. У Головному науково-експертному управлінні Апарату парламенту зауважили, що пропозиції Президента України не містять "конкретних сформульованих пропозицій, спрямованих на вдосконалення відповідного закону". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-