Фріз вважає, що

Фріз вважає, що "кримська резолюція" окупантів навіяна "Боярышником"

Укрінформ
Нардеп від БПП Ірина Фріз називає дешевою маніпуляцією заяви окупаційної влади Криму про нібито підготовку проекту резолюції ООН про «утиски прав людини» на півострові з боку України.

Про це депутат написала на своїй сторінці у Facebook.

«Заява окупаційної російської влади Криму про підготовку резолюції про порушення прав людини на півострові під час перебування під контролем України є дешевою маніпуляцією. Це елементарна рефлексія на прийняття ООН резолюції щодо ситуації в Криму. Підозрюю, що ця ідея могла з'явитися лише під час бурного святкування Нового року із замінниками «Бояришнику», - зазначила вона.

Депутат переконана, що в разі підготовки такого проекту резолюції, матеріали для цього готувалися або окупаційним режимом самотужки, або безпосередньо на Луб'янці.

Крім того, за словами Фріз, оскільки РФ є правонаступницею Радянського Союзу, то Москва має всі необхідні та об'єктивні дані щодо своїх утисків населення Криму саме в той період, коли Україна входила до складу СРСР.

«Мова йде як про депортацію кримськотатарського народу в період, яким так сьогодні пишаються в Кремлі, так і про ув'язнення активістів кримськотатарського народу саме по команді з Москви, чому є численні докази», - наголосила політик.

Вона також вважає, що автори так званої резолюції визнають, що вона не буде прийнятою, що з самого початку свідчить про контент цього «документа».

«Тож раджу окупантам у Криму не сідати за розробку документів, особливо міжнародного характеру, під час тривалих свят», - резюмувала Фріз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-