Заяви Ле Пен не вплинуть на ставлення Європи до анексії Криму - політолог

Заяви Ле Пен не вплинуть на ставлення Європи до анексії Криму - політолог

Укрінформ
Позиція кандидата в президенти Франції, лідера "Національного фронту" Марін Ле Пен щодо законності референдуму в окупованому Криму навряд чи впливатиме на ставлення Європи до анексії Кримського півострова.

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив німецький політолог Андреас Умланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо Марін Ле Пен і того, як її позиція щодо Криму може вплинути на ставлення Європи до питання анексії Кримського півострова, - не думаю, що це змінило б позицію Європи, хіба що це тільки б у Франції була офіційно інша позиція. Взагалі вважаю, що обрання Ле Пен може стати великим потрясінням для ЄС", - сказав Умланд.

На його переконання, обрання Ле Пен новим президентом Франції малоймовірне, і Україні потрібно скоріше готуватися до президентства Фійона (колишній прем'єр-міністр Франції, кандидат у президенти Франсуа Фійон - ред.), "хоча головування кожного з цих кандидатів може стати проблематичним для України".

Як повідомлялося, лідер французьких ультраправих, кандидат у президенти Марін Ле Пен заявила, що анексія українського Криму Росією "не була незаконною", оскільки на референдумі "люди проголосували за те, щоб приєднатися до Росії".

Пізніше СБУ погодила заборону на в'їзд Ле Пен до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-