Україна не збирається

Україна не збирається "торгувати" Кримом - відповідь АП на статтю Пінчука

Укрінформ
Відмова від європейської та євроатлантичної інтеграції була б здаванням незалежності та суверенітету України, жодна з територій не може бути використана у "торгівлі" за мир.

Так глава Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв прокоментував опубліковану 30 грудня статтю Віктора Пінчука про те, що Україні, аби досягти миру на Донбасі, слід поступитися Кримом, прагненням до членства в ЄС і НАТО.

"Згоден з його (Пінчука - ред.) благородним закликом до миру на Донбасі, але не можу погодитися із закликом до компромісів на основі побоювань. Страх і слабкість погані радники. Вони грають на користь Росії, породжують ще більшу агресію і більше людських страждань", - написав Єлісєєв.

Він додав, що "розворот" від європейської та євроатлантичної інтеграції були б відмовою від незалежності та територіальної цілісності України.

"Ні - торгівлі територією України, чи то Донбасом, чи Кримом. Ці території не можуть бути предметом торгівлі за мир", - вказав Єлісєєв.

Глава АП переконаний, що Україна не повинна проявляти страх та домовлятися на умовах, які висуває Кремль.

"Ні - виборам на Донбасі, коли українську землю топче російський чобіт. Україна виступає за місцеві вибори, але тільки на підставі закону України і стандартів ОБСЄ. Кремлю, безумовно, хотілося б узаконити свою гібридну окупацію і маріонеткові режими на Донбасі українськими руками. Ніхто не повинен потрапити в цю пастку", - закликав глава АП.

Як відомо, раніше посол України у США Валерій Чалий розкритикував бізнесмена Віктора Пінчука за позицію щодо Донбасу, висловлену в статті для The Wall Street Journal. Він написав, що великий бізнес мав би зосередитися на підтримці України, а не "допомагати ворогам".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-