Печерський суд відмовив захисту Януковича у відводі судді

Печерський суд відмовив захисту Януковича у відводі судді

Укрінформ
Печерський районний суд міста Києва залишив без задоволення заяву адвоката Віктора Януковича про відвід слідчого судді Христини Тарасюк, яка 26 грудня розпочала розгляд клопотання слідчого військової прокуратури щодо надання дозволу на проведення щодо екс-президента процедури заочного досудового розслідування.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, суддя Ірина Литвинова оголосила, що ухвала оскарженню не підлягає.

У процесі судового засідання адвокат екс-президента Віталій Сердюк заявив, що суддя ігнорує право Януковича на захист, і навіть викликав поліцію.

"Ми бачимо, що ані Печерський райсуд, ані Генеральна прокуратура не бажають отримувати свідчення Віктора Януковича у справі про державну зраду", - заявив адвокат.

Пізніше він сказав журналістам, що його підзахисний готовий надати свідчення у цій справі (але про його приїзд в Україну не йдеться). Зокрема, за словами адвоката, слідчий міг би приїхати до російського Ростова-на-Дону, аби допитати Януковича, або ж допит міг бути проведений у режимі скайп-конференції.

У свою чергу прокурор відділу військової прокуратури Генеральної прокуратури України Руслан Кравченко заявив, що готовий гарантувати безпеку екс-президентові Януковичу, який у цій справі має статус підозрюваного, якщо він приїде на допит в Україну.

"Я запевняю сторону захисту, запевняю підозрюваного Януковича, що я беру на себе повну відповідальність щодо забезпечення безпеки підозрюваного Януковича. Ми його зустрінемо на державному кордоні, я заарештую відповідно до ухвали слідчого судді", - сказав Кравченко.

Як повідомляв Укрінформ, Янукович підозрюється у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади Російської Федерації в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, порушення порядку, встановленого Конституцією України та ведення агресивної війни.

Тобто йому інкримінуються злочини, передбачені частиною 1 статті 111, частиною 5 статті 27, частиною 3 статті 110, частиною 2 статті 437 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-