Новинський хоче

Новинський хоче "прикритися" членством у делегації ПАРЄ?

Укрінформ
Представник Комітету у закордонних справах Світлана Заліщук вважає, що депутат від фракції "Опозиційного блоку" Вадим Новинський використовуватиме членство в українській делегації Парламентської Асамблеї Ради Європи для власного захисту від покарання.

Про це вона сказала у розмові з кореспондентом Укрінформу.

"Вчора в останню хвилину на засідання нашого комітету прийшов представник "Опозиційного блоку" (Сергій) Ларін і приніс пропозицію, що вони хочуть замінити свого делегата в ПАРЄ Шпенова на Новинського. Юридично в них є на це право і парламент не може впливати на такі рішення, адже, відповідно до статуту ПАРЄ, саме фракції визначають своїх представників до делегації. Очевидно, що Новинський намагається використати це як спосіб захисту від покарання. Немає сумніву, він їде туди не боротися проти російської агресії", - сказала вона.

Заліщук сказала, що з юридичного боку, кандидатуру Новинського має затвердити ще сама Парламентська асамблея Ради Європи на січневій сесії.

Вона додала, що рішення комітету про затвердження Новинського представником української делегації у ПАРЄ було формальним.

"Рішення було формальним, бо комітет не може заборонити якійсь фракції делегувати того чи іншого представника", - додала Заліщук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-