ЦВК побачила в діях НАБУ

ЦВК побачила в діях НАБУ "ознаки кримінальних правопорушень"

Укрінформ
Центрвиборчком просить ГПУ, САП, комітети ВР з питань запобігання і протидії корупції та з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, а також НАПУ перевірити обставини й законність обшуку, проведеного 13 грудня в робочому кабінеті одного з членів комісії.

Відповідне звернення ухвалено на засіданні комісії у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Центрвиборчкомі зазначили, що в ніч з 13 на 14 грудня детективи НАБУ провели обшук у кабінеті одного з членів комісії. Він проводився на підставі ухвали Солом'янського районного суду Києва від 13 грудня, якою надавався дозвіл на проведення обшуку "в кабінеті голови ЦВК № 401" у будівлі Центрвиборчкому. При цьому у комісії зазначили, що з 2007 року це приміщення є службовим кабінетом члена комісії, але не голови, на що вказує табличка на дверях. Та попри це детективи НАБУ все ж провели обшук у кабінеті.

У ЦВК підкреслили, що такі дії працівників НАБУ "можуть містити ознаки вчинення кримінальних правопорушень, а також негативно впливають на організацію діяльності ЦВК, Секретаріату та Служби розпорядника Державного Реєстру виборців та повинні бути перевірені компетентними органами на предмет їх відповідності законодавству України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-