Білий дім розповів, про що Байден говорив з Порошенком і Гройсманом

Білий дім розповів, про що Байден говорив з Порошенком і Гройсманом

Укрінформ
Віце-президент США Джо Байден провів дві окремих розмови в четвер з Президентом України Петром Порошенком і Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, обговоривши з ними цілий ряд ключових для майбутнього України питань.

Про це йдеться в офіційному повідомленні офісу війце-президента США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Лідери підтвердили свою незмінну підтримку повної імплементації Мінських домовленостей та наголосили на необхідності відновлення повномасштабного припинення вогню й забезпечення безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ для реалізації можливості подальшого відведення військ уздовж лінії зіткнення", - зауважується в повідомленні.

Віце-президент "висловив тверду підтримку" рішенню українського уряду в односторонньому порядку звільнити 15 осіб, взятих у полон під час конфлікту в надії, що Росія і підтримувані нею сепаратисти зроблять такий самий жест доброї волі у відповідь, що "надасть імпульс процесу обміну ув'язненими, передбаченому Мінською угодою".

Лідери погодилися, що санкції проти Росії повинні залишати свою дію до моменту, поки РФ повністю виконає свої зобов'язання за "Мінськом".

У контексті європейської інтеграції, віце-президент привітав Україну з підсумками саміту Україна-ЄС від 24 листопада та висловив сподівання, що Угода про асоціацію буде ратифікована ближчими місяцями, а також що українці незабаром зможуть користатися безвізовим поїздками до ЄС.

Сторони також обговорили економічну програму реформування України й підкреслили важливість досягнення прогресу в реформах, необхідних для виконання зобов'язань України перед МВФ, спрямованих на повернення української економіки на стійкий шлях розвитку.

Віце-президент окремо наголосив на критичній важливості боротьби України з корупцією й висловив рішучу підтримку роботі Національного антикорупційного бюро та Національного банку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-