Порошенко підганяє Раду із законопроектом про боротьбу з оргзлочинністю

Порошенко підганяє Раду із законопроектом про боротьбу з оргзлочинністю

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко визначив як невідкладний законопроект щодо удосконалення механізмів притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які у складі організованих груп і злочинних організацій скоїли особливо тяжкі злочини.

Про це повідомляє прес-служба глави держави. 

"Президент Петро Порошенко направив звернення до Верховної Ради України та визначив як невідкладний для позачергового розгляду проект Закону №5490 "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо удосконалення механізмів забезпечення завдань кримінального провадження)", - йдеться у повідомленні.

Завданням законопроекту є удосконалення положень діючого законодавства, які наразі створюють умови для уникнення кримінальної відповідальності особами, які у складі організованих груп та злочинних організацій скоїли особливо тяжкі злочини. Йдеться також про приведення його у відповідність до практики Європейського суду з прав людини і забезпечення права на справедливий суд, удосконалення положень діючого законодавства, які регулюють питання відкриття сторонам матеріалів кримінального провадження, здійснення спеціального досудового розслідування та судового провадження.

Зокрема, проектом закону пропонується передбачити можливість здійснення виклику особи, яка перебуває за межами України, шляхом надіслання повістки за останнім відомим місцем її проживання чи перебування та обов'язкового публікування в друкованих засобах масової інформації Кабінету міністрів України або Верховної Ради України та на офіційному веб-сайті органу, що здійснює досудове розслідування. У таких випадках особа вважається належним чином ознайомлена зі змістом повістки про виклик з моменту її опублікування у цих засобах масової інформації.

Законопроект передбачає також збільшення до 18 місяців максимально допустимого строку тримання під вартою для випадків, коли йдеться про особливо складні кримінальні провадження щодо особливо тяжких злочинів, скоєних організованими групами, злочинними організаціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-